Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry terug op Britse bodem voor uitvaart opa

12 april 2021 · Leestijd 3 min

Prins Harry is terug in het Verenigd Koninkrijk voor de uitvaart van zijn grootvader prins Philip. De zoon van prins Charles arriveerde zondagmiddag op het vliegveld van Heathrow, aldus een ooggetuige tegen de tabloidkrant The Sun.

Na de dood van prins Philip maakte Harry naar verluidt direct aanstalten om op het vliegtuig te stappen omdat hij bij aankomst in Londen vijf dagen in quarantaine moet. De hertog van Sussex verblijft de komende dagen in zijn voormalige woning Frogmore Cottage in Windsor. De uitvaart van Philip is aanstaande zaterdag in Windsor.

Buckingham Palace bevestigde zaterdag al dat de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk zou komen voor de begrafenis. Echtgenote Meghan is in de Verenigde Staten gebleven. Omdat ze hoogzwanger is, is haar afgeraden om te reizen.

Haar afwezigheid zorgt er ook voor dat mogelijke ongemakkelijke ontmoetingen met familieleden achterwege blijven. Vanwege het geruchtmakende interview met Oprah Winfrey is de band tussen de Sussexes en de rest van de familie verslechterd.

Ondoordacht

Interview_Harry_en_Meghan.png

Volgens Gyles Brandreth, de auteur die de biografie van prins Philip heeft geschreven, was de hertog van Edinburgh niet te spreken over het interview dat zijn kleinzoon prins Harry en diens vrouw Meghan in maart aan Oprah Winfrey gaven. De echtgenoot van koningin Elizabeth was van mening 'dat er niets goeds uit zou voortkomen', schrijft The Daily Mail.

In het veelbesproken interview liet Meghan weten dat 'iemand binnen de koninklijke familie haar en Harry gevraagd zou hebben hoe donker de huidskleur van hun zoontje Archie zou worden'. Het paar onthulde niet wie die persoon was, al liet Harry later via Oprah weten dat het niet zijn grootouders betrof.

Lees verder onder de foto.

"Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat prins Philip de hele toestand 'krankzinnig' vond. En die reactie verbaast me niet, want zo liet hij zich eerder ook uit over publiekelijke interviews die prinses Diana en prins Charles gaven in de jaren 90", aldus Brandreth.

De auteur voegde eraan toe dat de prins niet boos was over de timing van het interview. "Nee, het feit dat hij destijds in het ziekenhuis lag maakte hem niet uit. Wat hem wel stoorde is dat ze zulke persoonlijke dingen openbaarden. Hij was van mening dat een interview geven op zich niet erg is, zolang je het maar niet om jezelf laat draaien. En dat hele interview ging alleen maar over Harry en Meghan. Dat vond de prins ondoordacht en onnodig."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--