Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry vertelt over zijn kinderen en nieuw thuis

20 april 2022 · Leestijd 3 min

Lilibet, de tien maanden oude dochter van prins Harry en zijn vrouw Meghan, heeft onlangs haar eerste stapjes gezet. Dat zegt Harry in het Amerikaanse tijdschrift People. "Hier zit een trotse vader", aldus de Britse prins.

Harry is momenteel in Den Haag voor de door hem bedachte Invictus Games, een sporttoernooi voor mentaal en fysiek gewonde militairen en veteranen. Meghan vergezelde hem de eerste paar dagen, maar Lilibet en zoon Archie (2) bleven thuis in de Verenigde Staten. De prins kan "niet wachten" tot zijn kinderen oud genoeg zijn om ze mee te nemen naar komende edities van de Invictus Games.

Volgens Harry is ook Archie enthousiast. "Ik liet hem een video zien van rolstoelbasketbal en rugby van de Invictus Games in Sydney en hij vond het helemaal geweldig", zegt de prins. "Ik liet hem zien dat sommigen geen benen hadden en dat anderen verwondingen hebben die onzichtbaar zijn. Niet omdat hij daarnaar vroeg, maar omdat ik hem dat wilde vertellen. Kinderen begrijpen heel veel en ik vind het prachtig om dingen door zijn ogen te zien; het is zo ongefilterd en eerlijk."

Nieuw thuis

Prins Harry heeft in een interview met het Amerikaanse NBC News programma Today verteld dat hij zich 'enorm thuisvoelt in de Verenigde Staten'. Aan presentatrice Hoda Kotb vertelde hij ook over zijn bezoek aan zijn grootmoeder koningin Elizabeth.

"Het was geweldig om weer even bij haar te zijn en we hebben als vanouds gelachen, ze heeft een goed gevoel voor humor. Meghan en ik hebben een kopje thee gedronken met haar," aldus Harry.

De Britse prins liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat wonen in de Verenigde Staten hem goed doet. "Ja, voor nu is dit mijn thuis en zo voelt het ook echt aan. We zijn hier met open armen verwelkomd en er is een hele fijne gemeenschap in Santa Barbara."

Harry en Meghan wonen in Montecito, een plaats die valt onder de Amerikaanse 'county' van Santa Barbara. Onder meer Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres behoren tot hun buren. Met beide presentatrices hebben ze een goede band.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--