Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry vraagt aandacht voor geestelijke gezondheid bij rugby

16 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry steunt een nieuw project dat zich richt op geestelijke gezondheid in de rugbywereld. Dat maakte de hertog van Sussex en beschermheer van de Engelse rugbybond donderdag bekend op Instagram.

Harry steunt het project Mental Fitness Charter, een programma rond het WK rugby in 2021 dat in Engeland wordt georganiseerd. Harry zegt dat het programma zich richt op de mentale fitheid van spelers, coaches, fans en organisatoren van de wedstrijden. Hij prijst ook het werk dat al binnen de Rugby League wordt verricht om ondersteuning te bieden bij psychische problemen.

Harry zegt in de video: "De perceptie is dat je voor rugby hard moet zijn. Je kunt je gevoelens niet uiten. Je dient te glimlachen en je moet het dragen. Maar zoiets als Mental Fitness Charter helpt ons om stappen vooruit te zetten en afscheid te nemen van het stigma rond mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Het herinnert ons eraan dat het niet alleen gaat om fysiek fit te zijn, maar vooral om mentaal sterk te zijn."

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Boodschap

Het is de eerste keer dat een groot internationaal sportevenement een programma ontwikkelt dat zich richt op de geestelijke gezondheid van spelers in de competitie. In zijn boodschap zegt Harry dat alle 21 deelnemende landen aan het WK rugby worden aangemoedigd om aandacht te hebben voor geestelijke gezondheid bij de sporters.

Prins Harry presenteert donderdag de loting voor het WK rugby in 2021 op Buckingham Palace. De bekendmaking welke mannen-, vrouwen- en rolstoelrugbyers het tegen elkaar opnemen, is te bekijken via sociale media van The Royal Family. De hertog van Sussex spreekt voorafgaand aan de loting met internationale rugbyspelers en woont in de tuin van Buckingham Palace een wedstrijd bij van een lokale kinderclub.

Het WK rugby vindt volgend jaar plaats van 23 oktober tot en met 27 november in verschillende steden in Engeland.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--