Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry zocht troost in alcohol en drugs

21 mei 2021 · Leestijd 3 min

Prins Harry gebruikte alcohol en drugs om om te gaan met zijn mentale gezondheidsproblemen. Dat zegt hij in de eerste aflevering van de documentaireserie 'The Me You Can't See', waarvoor hij samenwerkte met Oprah Winfrey.

"Ik was bereid om te drinken, ik was bereid om drugs te gebruiken, ik was bereid om dingen te doen waardoor ik minder zou voelen", vertelt Harry. "Ik dronk waarschijnlijk de hoeveelheid voor een week op een vrijdag- of zaterdagavond. Ik dronk niet omdat ik ervan genoot, maar omdat ik iets probeerde te maskeren."

Harry zei verder dat zijn mentale problemen gevolgen hadden voor het uitvoeren van zijn koninklijke taken. "Zelfs voor ik het huis uit ging baadde ik al in het zweet en ging mijn hart tekeer. Ik ging in een vecht-of-vluchtmodus." De prins kampte daarnaast met angst- en paniekaanvallen en beschreef de tijd van zijn 28e tot zijn 32e als 'een nachtmerrie'.

In de documentaireserie benadrukt Harry ook het belang van therapie. Hij ging zelf vier jaar geleden in therapie op aandringen van zijn vrouw Meghan. In de serie is te zien hoe Harry een EMDR-behandeling ondergaat.

Suïcidale gedachten

In de documentaireserie gaat Harry ook in op de suïcidale gedachten die zijn vrouw Meghan heeft gehad tijdens hun tijd in Groot-Brittannië. Hij vertelde dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd omdat ze dat oneerlijk zou vinden voor haar man.

"Wat haar tegenhield, was hoe oneerlijk het zou zijn voor mij na alles wat er met mijn moeder was gebeurd. En dat ik in een positie terecht zou komen waarin ik een andere vrouw in mijn leven zou verliezen, met een baby in haar, onze baby", zegt Harry. "Het engste was haar helderheid van denken. Ze was niet gek. Ze was niet onder invloed van medicijnen of alcohol. Ze was compleet nuchter en bij haar volle verstand."

Volgens Harry vertelde Meghan hem over haar suïcidale gedachten vlak voor een liefdadigheidsevenement in de Royal Albert Hall. Hij liet weten dat hij met enige schaamte terugkijkt op de manier waarop hij toen reageerde. Ze hadden slechts tijd voor een korte omhelzing, voordat ze op het evenement voor de camera's weer moesten doen alsof er niets aan de hand was.

Meghan vertelde eerder dit jaar in het veelbesproken interview met Oprah Winfrey over haar suïcidale gedachten. 

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 0800 - 0113 en de chat op 113.nl


Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--