Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze prins speelde een rol in een Hollywoodfilm zonder dat je het door had

13 september 2023 · Leestijd 2 min

In de bioscopen is het door de Barbie- en Oppenheimer-hype drukker dan ooit. Toch is het je waarschijnlijk ontgaan dat déze prins een rolletje speelt in een Hollywoodfilm die afgelopen zomer uitkwam. Weet jij al over wie we het hebben?

De foto verraadt het al een beetje: het gaat om een van de zoons van kroonprins Pavlos met zijn vrouw prinses Marie-Chantal van Griekenland. Kroonprins Pavlos is de erfgenaam van de laatste koning van Griekenland, koning Constantijn, die begin dit jaar overleed. Aangezien er sinds 1973 in Griekenland geen actieve monarchie is, zijn de kleinkinderen van koning Constantijn en koningin Anne-Marie vrij om hun leven in te vullen zoals ze dat willen. En een van de kleinkinderen heeft zijn weg gevonden in Hollywood.  

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Griekse prins Achileas-Andreas is een geheim acteertalent

De 23-jarige Griekse Achileas-Andreas is de tweede zoon van kroonprins Pavlos en prinses Marie-Chantal en draagt de symbolische titel van prins. Aangezien zijn oma de zus van koningin Margrethe van Denemarken is, luidt zijn officiële titel: prins van Griekenland en Denemarken. Griekenland erkent zijn titel als 'prins van Griekenland' niet, maar Denemarken erkent wél zijn titel 'prins van Denemarken'. Daarom worden vaak beide titels gebruikt wanneer ze het over de jonge prins hebben. 

Maar naast royal zijn, jaagt hij op dit moment vooral zijn acteerdromen na. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zo speelt de prins Achileas-Andreas een (naar eigen zeggen) bescheiden rol in de Hollywoodfilm 'No Hard Feelings' met actrice Jennifer Lawrence. En de kans is groot dat dit je niet is opgevallen. "Ik ben trots dat ik een kleine rol mag spelen in mijn eerste film. Dit is zo speciaal!" Schrijft hij op zijn Instagram-acocunt. Na dit debuut in Hollywood zullen er vast meer rollen aankomen voor de Griekse en Deense prins. Aan zijn schare fans zal het niet liggen, want op Instagram wordt hij inmiddels door 442.000 volgers gevolgd. 

Wie zijn de Griekse Royals?

Lees ook over:

Wie zijn de Griekse Royals?

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--