Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Laurent heeft last van familiekwaal

17 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische prins Laurent heeft ernstige rugklachten. Dat is ook de reden dat hij afgelopen woensdag met een wandelstok verscheen bij het concert voorafgaand aan de nationale feestdag.

Prins Laurent (56) baarde in het Paleis voor Schone Kunsten opzien. De trap afgaan ging nog net, maar andersom had hij hulp nodig van zijn zus prinses Astrid.

"Ik heb problemen met de rug. Hoe het met mij gaat? Als je slecht wandelt, is het antwoord simpel: niet al te best, natuurlijk", vertelde de broer van koning Filip aan Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad. Hij moet 'dringend’ opnieuw naar de dokter.

Familiekwaal

Het Vlaamse dagblad spreekt van een familiekwaal. Laurents vader koning Albert (86) lijdt al zo’n kwarteeuw aan ischias, waarvan zijn overleden broer koning Boudewijn ook last had. Beiden lieten zich daarvoor operenen. Koning Filip (60) moest een aantal jaren geleden enkele keren verzaken omdat hij niet kon slapen van de pijn in zijn rug.

"Hopelijk haal ik het", antwoordde Laurent op de vraag of hij komende dinsdag zoals aangekondigd aanwezig zal zijn bij de viering van de nationale feestdag. Zijn echtgenote prinses Claire is in elk geval niet aanwezig. Zij lijdt aan een niet nader genoemde slepende ziekte en was ook een tijdje ziek door het coronavirus.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--