Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Laurent zet zich in voor meer geleidehonden

22 oktober 2020 · Leestijd 1 min

Prins Laurent heeft donderdag een bezoekje gebracht aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. In Tongeren lanceerde de jongere broer van koning Filip een nationale campagne voor nieuwe pleeggezinnen.

Het centrum is hard op zoek naar mensen die een jaar lang een pup in huis willen nemen. De dieren worden in die periode klaargestoomd voor een leven als geleidehond. Na een jaar krijgen ze een speciale opleiding en worden ze gekoppeld aan een blind of slechtziend persoon.

Het BCG kan elk jaar tien geleidehonden afleveren, maar er is veel meer vraag. "Meer pleeggezinnen betekent meer pups, en dus meer geleidehonden voor blinde en slechtziende personen", zei algemeen directeur Arthur Vandebosch bij de aftrap van de campagne. "Om de steeds langer wordende wachtlijst van blinde en slechtziende personen te kunnen verminderen, hebben wij dus zoveel mogelijk pleeggezinnen nodig."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--