Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Louis is jaloers op prinses Charlotte: "Ik wil ook een kroon"

2 juni 2024 · Leestijd 3 min

Prinses Charlotte en prins Louis hebben na hun bezoek aan de Strictly Come Dancing-set verschillende souvenirs mee naar huis mogen nemen. Maar prins Louis was toch een beetje jaloers op zijn zus, zo blijkt achteraf.

"Een absoluut feest"

Hoofdjurylid Shirley Ballas van Strictly Come Dancing, de Britse variant van het Nederlandse televisieprogramma Dancing with the Stars, vertelt in een interview met The Sun hoe het was om de koninklijke kinderen eind vorig jaar de set te laten bekijken. Catherine, de prinses van Wales, bracht in december 2023 in het geheim een bezoek aan de set samen met haar kinderen; prinses Charlotte en prins Louis. "Het was een absoluut feest", vertelt Ballas. "Het zijn prachtige beleefde kinderen. Ze hadden een geweldige dag", vervolgt ze.

Lees verder onder de post.

Prinses Charlotte en prins Louis tijdens de kroning van koning Charles in 2023
Prinses Charlotte en prins Louis tijdens de kroning van koning Charles in 2023.

Herkenbare reactie

Tijdens hun bezoek aan de set kregen prinses Charlotte en prins Louis ook een souvenir als cadeau mee. "Toen ze op bezoek kwamen, hadden we een aantal kronen op de set", vertelt Ballas. "Ik dacht dat het leuk zou zijn om het kleine meisje een kroon te geven en om Louis een doos snoep cadeau te doen". Wat volgde was een volkomen herkenbare reactie van de toen vijfjarige prins Louis. "Ik wil ook een kroon", zei hij terwijl hij wees naar de kroon van Charlotte. "Dus natuurlijk zijn we ook een kleine kroon voor hem gaan zoeken", lacht ze.

Prins Charlotte en prins Louis in mei 2023.
Prins Charlotte en prins Louis in mei 2023.

"Één en al glimlach"

Volgens het verhaal dat oorspronkelijk in The Sun werd gepubliceerd, mochten prinses Charlotte en prins Louis de stoelen van de jury uitproberen en scores geven samen met de andere juryleden na een optreden van enkele professionele dansers van de show. Een bron vertelt de krant dat Catherine op dat moment foto's maakte van haar kinderen. "Ze was heel ontspannen en één en al glimlach", vertelt de bron. "Ze was tegen iedereen charmant en zorgde ervoor dat prins Louis niet te opgewonden raakte".

Lees verder onder de foto.

Catherine, de prinses van Wales, samen met haar kinderen in december 2023.
Catherine, de prinses van Wales, samen met haar kinderen in december 2023.

Gek op dansen

De excursie naar de set zou voor de onlangs jarige prinses Charlotte goed in de smaak zijn gevallen. De prinses is gek op dansen en gaat al jarenlang naar balletles. Tijdens het kroningsconcert in mei 2023 liet de prinses een glimp van haar dansmoves zien tijdens het finale-nummer.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @keepingupthewindsorspod

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--