Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William bedankt luchtambulance-personeel in open brief

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins William betuigt zijn diepe respect aan alle teams van de Britse luchtambulance aan het begin van de fundraiser Air Ambulance Week 2020. In een open brief benadrukt hij de essentiële rol van de noodhulpdienst in het redden van levens over het hele land.

Prins William tijdens zijn laatste shift voor de East Anglian Air Ambulance op 27 Juli, 2017.
Prins William tijdens zijn laatste shift voor de East Anglian Air Ambulance op 27 Juli, 2017.

 "Ik heb zelf het ongelooflijke werk van de luchtambulance-teams gezien, zowel in de frontlinie als achter de schermen. Ik heb een diep respect voor alles wat jullie doen", schrijft William in de brief.

Volgens de hertog van Cambridge heeft de uitbraak van corona dit werk nog moeilijker gemaakt. "Jullie moesten nieuwe manieren vinden om te werken tijdens de pandemie, terwijl jullie ook een cruciale reddingslijn zijn."

De Britse luchtambulance wordt voornamelijk gefinancierd door publieke donaties, daarom wordt jaarlijks Air Ambulance Week georganiseerd. Prins William woonde afgelopen vrijdag al een digitaal Thanksgiving-feest bij voor medewerkers van andere Britse noodhulpdiensten.

Lees verder onder de foto.

East Anglian Air Ambulance

Prins William heeft zelf voor de luchtambulance gewerkt. Van 2015 tot 2017 werkte hij voor de East Anglian Air Ambulance, voordat hij zijn werkzaamheden neerlegde om fulltime te gaan werken voor de koninklijke familie. Afgelopen mei gaf William de luchtambulances toestemming om, in verband met de corona crisis, het grote grasveld van Kensington Palace te gebruiken voor landingen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--