Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William belt met Schotse liefdadigheidsinstellingen

21 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins William heeft dinsdag en woensdag een aantal videocalls gehouden met Schotse liefdadigheidsinstellingen. De zoon van prins Charles zou in eerste instantie deze week een korte reis naar Schotland maken. Maar deze moest worden afgelast vanwege de coronapandemie.

William belde dinsdag onder meer met organisaties in Glasgow, een stad die hij op zijn trip zou aandoen. Hij sprak onder meer met organisaties die armlastige jongeren steunen, zeker in deze coronatijd. Finding Your Feet en PEEK (Possibilities for Each and Every Kid) zijn bijvoorbeeld twee clubs die geld hebben gekregen van de National Emergencies Trust vanwege hun inzet tijdens de pandemie.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het PEEK-project heeft sinds de corona-uitbraak al meer dan 123.000 gezonde maaltijden gegeven aan armlastige gezinnen in de regio. William belde woensdag met Lifelines Scotland, een grote hulplijn voor mensen met psychische problemen. Hij sprak onder meer met mensen die baat hebben gehad bij de hulp, het advies en het luisterende oor dat de lijn hen had geboden.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--