Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William dankt Poolse president voor hulp aan Oekraïne

23 maart 2023 · Leestijd 2 min

De Britse prins William heeft tijdens zijn ontmoeting met de Poolse president Andrzej Duda zijn dank uitgesproken voor de Poolse steun aan de bevolking van Oekraïne. "De prins van Wales heeft de gelegenheid genomen om de president en de Poolse bevolking te bedanken, die zoveel hebben gedaan om Oekraïners te helpen die hierheen zijn gevlucht", liet een woordvoerder van de prins weten.

Het kantoor van Duda deelde op Twitter beelden van het gesprek met William. Tijdens het gesprek ging het over de humanitaire hulp aan Oekraïne, dat inmiddels al meer dan een jaar in oorlog is met Rusland.

Lees verder onder de foto's!

Britse Prins William in Polen
William in Polen

William was sinds woensdag in Polen. Eerder op donderdag legde hij een krans bij het monument van het graf van de onbekende soldaat in Warschau. Ook sprak hij met een groep jonge vluchtelingen tijdens een bezoek aan Koszyki Hall in de Poolse hoofdstad.

William legt kransje in Polen
William legt krans in Polen

Bezoek lhbti-restaurant 

Prins William heeft samen met zijn medewerkers gedineerd in een Pools lhbti-restaurant. Op sociale media deelde een andere gast foto's van het bezoek. Een echt dure smaak had de prins woensdagavond niet: hij bestelde voor zo'n zeven euro een broodje pulled pork en wat frietjes. "Warschau kan je soms verrassen", schrijft de local bij de foto's. "Ik heb vanavond gedineerd met de prins."

Een bron liet aan Mail Online weten dat de 40-jarige William aan zijn personeel zou hebben gevraagd of hij met hen mee mocht eten. "Hij vroeg hen wat zij van plan waren en vroeg toen of hij mee mocht. Het was een geweldige avond en het team vond het heel leuk dat hij mee wilde."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--