Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William en Catherine breken in bij radiozenders

13 mei 2022 · Leestijd 3 min

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben vrijdagochtend ingebroken op alle radiozenders in het Verenigd Koninkrijk. De Cambridges waren om 10.59 uur lokale tijd overal te horen met een korte boodschap om het belang van de zorg voor psychische gezondheid te benadrukken.

In het kader van de Mental Health Awareness Week, die maandag in het Verenigd Koninkrijk van start is gegaan, hebben de hertog en hertogin van Cambridge weer een radiospotje opgenomen om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Het is de eerste keer dat ze in de zogenoemde Mental Health Minute de enige sprekers zijn. De afgelopen vijf jaar deden er ook altijd andere Britse beroemdheden mee.

Het thema van de campagne is dit jaar eenzaamheid, iets waar steeds meer mensen in het Verenigd Koninkrijk mee te maken hebben. "We bevinden ons allemaal ergens anders", zei de prins in het spotje. "Niet alleen fysiek, maar ook mentaal", vulde zijn vrouw aan. "En we kunnen ons soms allemaal eenzaam voelen", vervolgde William.

De fysieke afstand tijdens de coronapandemie heeft mensen volgens William herinnerd aan het belang van menselijk contact. De prins roept luisteraars op wat meer naar elkaar om te kijken. Dat kan volgens Catherine met bijvoorbeeld een telefoontje of appje. "Of vraag ze om een kopje thee te drinken of samen een wandeling te maken", stelde William voor. Zulke gebaren maken "een groot verschil en zorgen ervoor dat we ons minder eenzaam voelen", concludeerde Catherine.

Schotland

Woensdag en donderdag waren prins William en Catherine in Schotland. Het stel ging naar Glasgow en Edinburgh om zich daar te verdiepen in het lokale vrijwilligerswerk en organisaties die zich inzetten voor mentale gezondheid.

De royals bezochten onder meer de wijk Kennishead in Glasgow. Daar zet de organisatie Wheatley Group zich in voor mensen zonder woning of met een achterstand. Door het beschikbaar stellen van sociale huurwoningen moet dakloosheid tegengegaan worden. Op de universiteit van Glasgow spraken William en Catherine onder meer met studenten over hun mentale gesteldheid.

De prins ging in zijn eentje ook nog naar het Tynecastle Stadium in Edinburgh. William sprak daar met mensen van The Changing Room, een initiatief om mannen door middel van voetbal openhartiger te maken over hun mentale gezondheid.

William_en_Catherine_gesprek_studenten

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--