Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William en Catherine doen mee aan boycot

30 april 2021 · Leestijd 1 min

Prins William en zijn vrouw Catherine zullen in navolging van onder meer de voetbalclubs uit de Engelse Premier League dit weekend met hun sociale media op zwart gaan. Dat laat de hertog, die erevoorzitter is van de Engelse voetbalbond FA, weten via Twitter.

Clubs uit onder meer de Premier League kondigden eerder aan dat zij dit weekend hun sociale media uitschakelen om zo te benadrukken dat de platforms meer moeten doen tegen digitale misdragingen. De voorbije maanden werden veel voetballers van Britse clubs, onder anderen Anthony Martial en Marcus Rashford, racistisch bejegend.

De boycot is vrijdagmiddag om 16.00 uur ingegaan en duurt tot maandagavond. De protestactie wordt door diverse partijen gesteund. Onder meer de Europese voetbalbond UEFA, de Engelse rugbybond en wielerbond en de Formule 1-wereld hebben het initiatief inmiddels omarmd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--