Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William in gesprek met verschillende organisaties tijdens tour

25 mei 2021 · Leestijd 2 min

De Britse prins William heeft zaterdag onder het genot van een biertje onder andere uitgebreid gesproken met eerstehulpverleners. Dit om ze te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

De ontmoeting vond plaats op een dakterras in Edinburgh. Daar keek het gezelschap samen naar de Schotse bekerfinale, die op grote schermen werd uitgezonden. William sprak onder meer met de hulpverleners over hoe zij tijdens de coronapandemie het contact met hun familie onderhielden.

Na afloop bedankte William de eerstehulpverleners nogmaals voor hun toewijding. "Veel van de eerstehulpverleners waren open over uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid die ze tijdens de pandemie hebben ervaren, en hoe ze daar mee omgingen. We moeten er voor zorgen dat eerstehulpverleners alle ondersteuning krijgen die ze nodig hebben", schrijft William op Twitter.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dak- en thuislozen

Zondag bracht prins William een bezoek gebracht aan een organisatie voor dak- en thuislozen in Edinburgh. De hertog van Cambridge hoorde er hoe het Grassmarket Community Project zich inzet voor onder meer armoede en ongelijkheid in de Schotse hoofdstad.

Voor William is dakloosheid een belangrijk thema in zijn werk. Sinds 2005 is de prins beschermheer van het goede doel Centrepoint, dat zich inzet voor jonge daklozen. Zijn moeder Diana was eerder ook beschermvrouw van die organisatie.

Ook sprak prins William met medewerkers van organisaties die gelieerd zijn aan de Schotse kerk en zich bezighouden met zorg voor mensen tijdens de coronapandemie. Op een filmpje is te zien hoe de prins gesprekken voert met ouderen en hulpverleners. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William is vrijdag begonnen aan zijn bezoek aan Schotland. Hij reist een week lang door de regio en gaat langs bij allerlei instellingen, organisaties en projecten waarbij de Schotse kerk een rol speelt. De royal is vrijdag in zijn eentje aangekomen in Schotland. Vanaf maandag zal zijn vrouw Catherine hem vergezellen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--