Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William klimt in de pen voor het klimaat

10 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Prins William heeft het voorwoord geschreven van een nieuw kinderboek over het klimaat. Het boek heet 'The Earthshot Prize: A Handbook For Dreamers And Thinkers: Solutions to Repair Our Planet' en verschijnt op 12 oktober.

Het boek moet kinderen tot nadenken aanzetten over het klimaat en inspireren zelf oplossingen te bedenken voor de klimaatproblematiek. "De wereld waarin we vandaag de dag leven kan overweldigend aanvoelen, maar de grootste uitdaging waar we voor staan is ervoor zorgen dat we de overwinningen voor onze planeet, groot of klein, die een verschil kunnen maken voor de toekomst van iedereen, ondersteunen en vieren", schrijft de prins in zijn voorwoord.

Klimaatprijs

Het boek komt van de organisatie achter de Earthshot Prize, de klimaatprijs die William heeft bedacht. Jaarlijks winnen vijf initiatieven ter bevordering van het klimaat een bedrag van 1 miljoen pond. De prijzen worden dit jaar op 7 november uitgereikt in Singapore. Prins William is bij de uitreiking aanwezig.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--