Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William laat zijn grote hart zien

15 mei 2020 · Leestijd 3 min

Prins William heeft vrijdagochtend, precies veertien maanden na de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, gebeld met leiders van de Nieuw-Zeelandse moslimgemeenschap. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Ook schreef hij een brief namens hemzelf en zijn broer Harry aan de organisatie The Diana Award.

Prins William (onder) belt met de Nieuw-Zeelandse moslimgemeenschap.
Prins William (onder) belt met de Nieuw-Zeelandse moslimgemeenschap.

De hertog van Cambridge sprak tijdens het videogesprek met imams en andere vertegenwoordigers van de gemeenschap die hij vorig jaar april ook trof kort na de aanslagen waarbij 51 mensen omkwamen. Ze spraken over hoe het veertien jaar maanden later gaat en wat voor impact de heftige gebeurtenis nog steeds heeft. Ook hoorde William hoe moslims in Nieuw-Zeeland de coronacrisis beleven en hoe ze elkaar blijven steunen.

De prins vertelde aan het eind van het gesprek hoe trots hij was op hoe de moslimgemeenschap en de overheid is omgegaan met "zulke wreedheid". Volgens William kunnen anderen daar een voorbeeld aan nemen.

De prins reisde vorig jaar april af naar Nieuw-Zeeland om steun te betuigen na de aanslagen. Hij bezocht een van de twee getroffen moskeeën en sprak ook met nabestaanden en medewerkers van de hulpdiensten.

Lees verder onder de foto en video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

The Diana Award

De organisatie The Diana Award, een liefdadigheidsinstelling die jonge mensen eert die in de voetsporen willen treden van prinses Diana door een verschil te maken in hun gemeenschap, was aangenaam verrast toen prins William hen een persoonlijk schrijven namens hem en Harry stuurde. The Diana Award deelde William's boodschap op hun Instagram account.

"Ik wilde jullie schrijven om mijn steun uit te spreken aan alle medewerkers, vrijwilligers en supporters van The Diana Award. Mijn broer en ik blijven zeer dankbaar voor het werk dat jullie verrichten om deze jonge mensen te helpen met hun ontwikkeling, zeker in deze moeilijke tijden," schrijft de prins.

"Terwijl jullie jezelf een nieuwe manier van werken moeten aanleren, bestaat er geen twijfel over het feit dat jullie inzet voor deze jonge mensen ontzettend belangrijk is. ik wens iedereen het beste en vooral een goede gezondheid, ook voor jullie families."

De organisatie reageerde verheugd op William's bericht. "We hebben zojuist een hele lieve boodschap gekregen van de Hertog van Cambridge. Wij zijn hem en de Hertog van Sussex ontzettend dankbaar voor alle steun die ze de afgelopen jaren gegeven hebben en helemaal nu in deze tijd. Het het onze dag helemaal opgefleurd!"

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--