Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William vond vader worden 'overweldigend'

28 mei 2020 · Leestijd 3 min

Het krijgen van kinderen riep bij prins William emoties op die hij voelde na de dood van zijn moeder. Dat zegt de hertog van Cambridge in gesprek met oud-voetballer Marvin Sordell in een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid.

Volgens William kunnen traumatische gebeurtenissen, zoals het overlijden van een ouder op jonge leeftijd, invloed hebben op het ouderschap. De hertog, die drie kinderen heeft, geeft toe dat hij het soms "overweldigend" vond maar dat hij en zijn vrouw Catherine elkaar er doorheen sleepten.

"Het krijgen van kinderen vond ik echt levensveranderend", zegt William. "Ik denk dat als je iets traumatisch hebt meegemaakt, zoals ik toen ik mijn moeder verloor, je emoties terugkeren omdat je in een heel andere levensfase zit. En er is niemand om je een beetje te helpen, ik vond dat soms overweldigend."

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Spreken in het openbaar

Ook vertelde prins William over hoe hij vroeger omging met zijn angst voor spreken in het openbaar. Een amateurvoetballer die last heeft van een angststoornis vroeg de prins of hij zich ooit bezorgd of ongemakkelijk voelt met zijn leven in de openbaarheid. William antwoordde daarop dat hij daar in zijn jeugd last van had, vooral als het ging om spreken in het openbaar. Door zijn slechte ogen kon de prins er toch mee omgaan.

"Mijn ogen werden wat slechter naarmate ik ouder werd, en ik droeg toen geen contactlenzen tijdens het werk. Dus als ik sprak kon ik niemands gezicht zien. En het helpt, want het is maar een waas van gezichten en daarom zie je niet dat iedereen naar je kijkt. Ik kon genoeg zien om mijn blaadje te lezen, maar ik kon de kamer niet echt zien. En dat hielp eigenlijk heel erg met mijn zenuwen", zei de prins.

Documentaire

De uitspraken maken onderdeel van een documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld. De film Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge richt zich op mannen die te maken hebben gehad met geestelijke gezondheidsproblemen en wordt donderdag uitgezonden.

De documentaire 'Football, Prince William and our Mental Health' wordt donderdag op BBC One uitgezonden om 20.05 Engelse tijd. In Nederland is dit dus een uurtje later, 21.05.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--