Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William zegt af vanwege overlijden opa

10 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins William is dit weekend niet te zien tijdens de uitreiking van de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. De hertog van Cambridge heeft vanwege het overlijden van zijn grootvader prins Philip besloten af te zeggen, laat Kensington Palace weten aan Britse media.

William, sinds 2010 de 'president' van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), zou zaterdag te zien zijn in een voorafgaand aan de uitreiking opgenomen gesprek met kostuumontwerper Jenny Beavan en make-upartiest en kapper Sharon Martin. De prins zou zondag een videotoespraak houden over de veerkracht van de filmindustrie in coronatijd.

De organisatie van de BAFTA's liet vrijdag weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van prins Philip. De hertog van Edinburgh vervulde een belangrijke rol voor de British Academy of Film and Television Arts, aldus de organisatie.

"De hertog vervult een bijzonder plekje in de geschiedenis van de Academy en zal ontzettend gemist worden", valt te lezen in een officiële verklaring. De echtgenoot van koningin Elizabeth was in 1959 de eerste president van de BAFTA. Tot 1965 was hij ook de presentator van de jaarlijkse awardshow.

Steun van schoonouders

Volgens entertainmentwebsite Page Six krijgt prins William steun van zijn vrouw Catherine en haar ouders tijdens de begrafenis van prins Philip. De ouders van de 39-jarige Catherine, Carol en Michael Middleton, zijn bij de uitvaart aanwezig om hun schoonzoon te steunen. William en zijn schoonouders hebben een hele sterke band. Ook na het interview dat Harry en Meghan aan Oprah Winfrey gaven, zou hij veel steun aan hen hebben gehad.

Het interview, waarin Harry en Meghan een boekje opendoen over de Britse koninklijke familie, zou William "gebroken" hebben achtergelaten. Volgens Page Six zou de begrafenis de eerste keer in een jaar zijn dat William en zijn broer Harry elkaar weer zien.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--