Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is zover! Prinses Alexia vliegt uit naar Wales

30 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Het is zover! Prinses Alexia gaat vanaf vandaag studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Daar zal ze opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Alexia treedt in de voetsporen van haar vader. Koning Willem-Alexander ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College en is tegenwoordig beschermheer van de school.

Ook de Spaanse prinses Leonor start dit nieuwe schooljaar op het United World College of the Atlantic. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze 'middelbare scholen' ter wereld.

Wie de opleiding in Wales afrondt, krijgt met het papiertje toegang tot veel universiteiten over de hele wereld. Het niveau van het onderwijs ligt dan ook behoorlijk hoog. Bij de selectie wordt gekeken naar schoolresultaten, maar ook naar de interesse in andere culturen en sociale vaardigheden.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Moeder en dochter tijdens de zomerfotosessie in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, juli 2020.
Moeder en dochter tijdens de zomerfotosessie in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, juli 2020.

Dat Alexia ervoor kiest twee jaar in Wales naar school te gaan, heeft er wellicht mee te maken dat ze misschien een beetje meer vrijheid zoekt. Zo vertelde koningin Máxima in het verjaardagsinterview met Matthijs van Nieuwkerk. "Ze heeft van mij die nieuwsgierigheid en wil nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten", zei ze over haar tweede dochter. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--