Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Alexia wisselt van middelbare school

2 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Alexia gaat na de zomer naar Wales. Ze vervolgt daar haar middelbare schooltijd op het Atlantic College. Ook prinses Leonor van Spanje staat ingeschreven op deze school.

Dit laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Het Atlantic College staat in Llantwit Major in Wales. Prinses Alexia zal studeren voor haar Internationaal Baccalaureaat. Prinses Alexia zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. 

Naast prinses Leonor en prinses Elisabeth van België, die er afgelopen jaar afstudeerde, is er voor Alexia een bekende dichterbij huis die op de school zat: haar eigen vader. Koning Willem-Alexander ging naar de school van 1983 tot 1985.  Tegenwoordig is hij beschermheer van de school.

Een vast onderdeel van de opleiding in Wales is het doen van vrijwilligerswerk. Dat is bijvoorbeeld het helpen van eenzame ouderen of het werken op een reddingsboot. Ook zal Alexia leren om te gaan met verschillende culturen, want de klassen worden samengesteld met leerlingen van over de hele wereld. United World College of the Atlantic is niet alleen weggelegd voor rijke kinderen. Ongeveer de helft van de kinderen maakt namelijk gebruik van een beurs.

De RVD waarschuwt dat de mediacode ook in Wales van kracht is. "De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--