Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia bedreigd door ex-militair

30 april 2020 · Leestijd 2 min

Een 31-jarige ex-militair uit Zwolle wordt ervan verdacht prinses Amalia ernstig bedreigd te hebben via sociale media. Donderdag is de eerste zitting in de zaak tegen de Zwolse Wouter G.

Op de website van RTL Boulevard is te lezen dat de berichten die de 31-jarige G. stuurde er niet om liegen. Zo stuurde hij bijvoorbeeld: 'Ja meisje. Er is geen ontkomen aan' en 'Mijn haat richting jou wordt steeds groter.' Er zou zelfs sprake geweest zijn van doodsbedreigingen.

Een schoolvriend van Amalia werd ook met de dood bedreigd door dezelfde man. 'Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie', schreef hij onder meer, zo is te lezen op de website van RTL Boulevard.

De zaak vanmiddag was een zogeheten 'pro-formazitting', wat betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk behandeld wordt. De verdachte is geen onbekende in de rechtbank, in 2015 stond hij terecht vanwege oplichting, schrijft ANP-journalist Michiel Satink op Twitter. 

Volgens de advocaat van G. is het niet duidelijk of prinses Amalia wist van de bedreigende teksten via Instagram. Daarom is het volgens hem onduidelijk of de prinses daadwerkelijk bedreigd is. Daarnaast zegt de advocaat dat Wouter G. het allemaal zo niet heeft bedoeld. Zo heeft hij volgens de advocaat de berichten nadat hij ze had verstuurd, weer verwijderd, omdat hij hoopte dat ze nooit gelezen zouden worden.

In de zaak is besloten dat G. naar het Pieter Baan Centrum gaat voor onderzoek. Op 23 juli gaat de zaak verder.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--