Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia begint aan het nieuwe schooljaar (na weekendje in Italië)

4 september 2023 · Leestijd 2 min

Voor prinses Amalia is maandag het collegejaar weer van start gegaan. De 19-jarige prinses is begonnen aan het tweede jaar van haar opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat Amalia weer in de schoolboeken duikt, bracht ze nog een weekendje door in Italië.

Venetië 

Op social media doken dit weekend foto's op van Amalia in Venetië. In de Italiaanse stad werd een modeshow gehouden van Giorgio Armani. Op beelden is te zien hoe de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveert met een speedboot. 

Opvallend: Amalia is niet de enige royal die dit weekend in Venetië doorbracht. Op dezelfde boot als onze kroonprinses zaten namelijk koning Filip van België en twee van zijn vier kinderen: prins Emmanuel en prinses Eleonore. 

ANP-474029753
Prinses Eleonore (uiterst links), koning Filip (midden) en prins Emmanuel (uiterst rechts).

Turbulent eerste schooljaar 

Het eerste jaar van de studie van prinses Amalia verliep stormachtig. Nadat de prinses voor haar studie in Amsterdam was gaan wonen, maakten haar ouders in oktober bekend dat Amalia vanwege bedreigingen weer thuis woonde.

Prinses-Amalia-fotomoment-start-studie-2
Prinses Amalia op haar eerste schooldag, september 2022.

Tijdens de fotosessie op het strand vertelde ze "dankbaar" te zijn voor de manier waarop de universiteit haar steunt en helpt. "Dat zij zo met mij meedenken in mijn situatie." Of de prinses dit studiejaar wel weer in Amsterdam woont, of wellicht ergens anders, is niet bekend. Ook vertelde Amalia "vrij blij" te zijn met de resultaten die ze "tot op het moment" had behaald.

Fotosessie Oranjes 2023 acher schermen kopfoto

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--