Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mode-overzicht: wat droeg prinses Amalia in 2023?

30 december 2023 · Leestijd 3 min

Regelmatig nemen we de kledingstijl van koningin Máxima onder de loep. Nu het einde van 2023 in zicht is, maken we ook een mode-overzicht van Amalia's outfits. De Prinses van Oranje kwam het afgelopen jaar een stuk vaker in beeld dan we van haar gewend zijn, daarom kregen we natuurlijk ook veel meer outfits van haar te zien. Tijd om de balans op te maken.

#1 Op bezoek naar het Caribisch gebied

Begin dit jaar maakt prinses Amalia een uitgebreide reis naar het Caribisch deel van ons koninkrijk. Samen met haar ouders bezoekt ze de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Gedurende de drie weken zien we veel zomerse outfits voorbij komen. In tegenstelling tot haar moeder kiest Amalia veel vaker voor een luchtige blouse en wijde broek. Koningin Máxima kunnen we daarentegen uittekenen in verschillende soorten jurken. 

Lees verder onder de foto's. 

Amalia_Cariben
Een kaftan, een blouse of een blazer, Amalia staat het allemaal!.
Amalia_sint maarten
Op Sint Maarten draagt prinses Amalia een kleurrijke jurk met bijpassende oorbellen (van haar moeder).
Amalia_Cariben
Door de tropische warmte bevat Amalia's koffer veel wijde outfits.
Amalia_Cariben
Op de Caribische eilanden draagt Amalia diverse rode kledingstukken.

#2 Koningsdag en -concert

In de maand april zien we Amalia twee keer. Tot grote verbazing is ze met haar zus Ariane bij het Koningsdagconcert in Rotterdam. Enkele weken later wordt Koningsdag in de havenstad gevierd.

Lees verder onder de foto's.

Amalia_koningsdagconcert
Prinses Amalia draagt een donkerblauwe jurk van LK Bennett.
Amalia_Koningsdag
Op Koningsdag straalt Amalia in een roze broekpak van Marina Rinaldi.

#3 Koninklijke uitstapjes

Als toekomstige koningin is het belangrijk dat Amalia zichzelf ook in het buitenland op de kaart zet. In mei is ze met haar oma prinses Beatrix aanwezig bij een receptie rondom de kroning van koning Charles. Een maand later is ze met haar ouders in Jordanië. Daar woont Amalia de festiviteiten bij rondom het huwelijk van kroonprins Hussein en prinses Rajwa. 

Lees verder onder de foto's.

Amalia en Beatrix London
Prinses Amalia was voorafgaand aan de kroning van Charles aanwezig bij een receptie in Buckingham Palace. Daar was zij samen met haar grootmoeder, prinses Beatrix. "De receptie in Buckingham Palace was voor mij vooral echt heel bijzonder. Het was de eerste keer dat ik alleen met mijn grootmoeder samen een bezoek deed", aldus Amalia.
Amalia_Máxima_Willem-Alexander__huwelijk_Jordanië
Prinses Amalia draagt een jurk van Jan Taminiau.

#4 Poseren op het strand

Voordat de zomervakantie begint, gaat het koninklijk gezin altijd nog even op de foto. Dit jaar werd de fotosessie gehouden op het Haagse Zuiderstrand. Prinses Amalia gaat gekleed in een casual outfit. 

Lees verder onder de foto's.

Amalia_zuiderstrand
Prinses Amalia poseert op het Zuiderstrand.

#5 Blauwe galajurken

In het najaar van 2023 zien we prinses Amalia twee keer in een blauwe galajurk. Op Prinsjesdag verschijnt ze in een japon van Safiyaa. Op haar hoofd heeft ze een bruine hoed uit de collectie van haar moeder. In oktober is Amalia bij het verjaardagsdiner van prins Christian. De kroonprinses schittert in een avondjurk van Essentiel Antwerp. 

Lees verder onder de foto's.

amalia_prinsjesdag
Prinsjesdag 2023.
amalia_denemarken
Verjaardagsdiner van prins Christian in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

#6 Winterse afsluiting

Vlak voor de feestdagen zien we prinses Amalia voor het laatst in het openbaar. Samen met haar ouders en zussen poseert ze voor de kerstboom, aan de voorkant van Paleis Huis ten Bosch. Amalia draagt een rode winterjas die ze al enkele jaren in haar bezit heeft. 

Amalia_huis ten bosch_2023
Prinses Amalia poseert op Paleis Huis ten Bosch.

Foto's: ANP & Patrick van Katwijk. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--