Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Prinses Amalia oefent te paard voor rijtoer Prinsjesdag

20 juni 2022 · Leestijd 2 min

Je hebt het misschien al gehoord: prinses Amalia heeft zondagochtend meegedaan aan een oefening voor Prinsjesdag. Omroep West deelt beelden waarop is te zien dat de 18-jarige prinses te paard over het Korte Voorhout in Den Haag rijdt.

Het voorlezen van de Troonrede is dit jaar voor het eerst in de Koninklijke Schouwburg, omdat het Binnenhof en de Ridderzaal worden verbouwd. De nieuwe route die bij de nieuwe locatie hoort, werd zondagochtend in alle vroegte geoefend, aldus Omroep West. En op een van de twee voorste paarden zat niemand minder dan onze kroonprinses. Je ziet het hier!

De stalmeester van de koning, Hans Veenhuijzen, vertelde aan Omroep West dat ze met name bij de schouwburg, de aankomst en het vertrek aan het vooroefenen waren. "Het is toch allemaal wat anders dan het Binnenhof. Het gaat steeds beter. We maken vorderingen en we zien ook wat er nog anders kan. Het lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet."

Prinses Amalia zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn bij Prinsjesdag. Eind vorig jaar beleefde ze haar eerste officiële plechtigheid als Prinses van Oranje. Op 8 december, een dag na haar achttiende verjaardag, nam de troonopvolgster zitting in de Raad van State. 

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--