Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Anita viert vijftigste verjaardag

27 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Anita viert zondag haar vijftigste verjaardag. De jarige is getrouwd met prins Pieter-Christiaan, met wie ze twee kinderen heeft: Emma (12) en Pieter (10).

Pieter-Christiaan, de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, deelt op Instagram een kiekje van de jarige.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Anita is niet het enige lid van de koninklijke familie die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Prins Constantijn ging haar op 11 oktober voor. Haar zwager prins Bernhard ziet op 25 december Abraham.

Opleiding en werk

Anita Theodora van Eijk werd op 27 oktober 1969 in het Zwitserse Neuchâtel geboren. Ze bezocht het United World College of South East Asia in Singapore en behaalde het Internationaal Baccalaureaat aan het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest. Zij is in 1996 afgestudeerd in de richting communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Anita werkt als zelfstandig ondernemer. Eerder werkte ze bij Bloomberg in Amsterdam en Londen. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van haar optredens op Koningsdag. Ze trad op 25 augustus 2005 in het huwelijk met prins Pieter-Christiaan. Het gezin woont in Wassenaar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--