Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Anne gaat het niet rustiger aan doen

15 april 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Anne had in 2019 meer dan vijfhonderd officiële verplichtingen in haar agenda staan. Maar ondanks het feit dat de enige dochter van koningin Elizabeth met haar bijna 70 de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd, is ze niet van plan minder hooi op haar vork te nemen.

"Ik denk niet dat met pensioen gaan hetzelfde is voor mij", zegt Anne in een interview met Vanity Fair, doelend op haar rol als lid van het Britse koninklijk huis. "De meeste mensen zeggen dat we geluk hebben dat we niet in die situatie zitten, omdat je niet zomaar zou willen stoppen."

Volgens de prinses ligt het ook aan de organisaties waar ze zich voor inzet en of zij haar nog steeds "relevant" vinden. Anne neemt een voorbeeld aan haar ouders. "Ik denk dat zowel mijn vader als mijn moeder de juiste beslissingen neemt als: ik heb niet genoeg tijd hiervoor en we moeten iemand anders vinden om dit te doen omdat dat logischer is."

Nieuwe manier

Voor de jongere generatie Britse royals, waarvan prins William en zijn vrouw Catherine het actiefst zijn, heeft Anne met al haar ervaring een tip: ga terug naar de basis. "Ze kijken niet per se naar de vorige generatie en denken dan: oh, deed je dat zo of ben je daarheen geweest? Tegenwoordig wordt meer gedacht: oh, laten we het op een nieuwe manier doen."

Een van die 'nieuwe manieren' is de afstand die Harry en Meghan namen van hun titels zijne en hare koninklijke hoogheid. Titels die Anne bewust niet meegaf aan haar kinderen Peter en Zara. "Ik denk dat dat makkelijk voor ze was en ik denk dat de meeste mensen zullen zeggen dat er minpunten zitten aan het hebben van titels."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--