Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Anne spreekt met brandweerlieden in Sydney

11 april 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Anne is zondag tijdens de tweede dag van haar werkbezoek aan Australië langsgegaan bij de brandweer in Sydney. Brandweerlieden vertelden de dochter van koningin Elizabeth over hun werk tijdens bosbranden en overstromingen in de afgelopen jaren.

Anne, die het land van het Gemenebest namens haar moeder bezoekt, ging ook in gesprek met nabestaanden van vrijwilligers die tijdens hun werk voor de brandweer zijn overleden. Zo vertelde volgens de Daily Mail families van twee mannen over hoe zij om het leven kwamen nadat hun wagen van de weg was geraakt door een omgevallen boom.

Na haar bezoek aan de brandweer was Anne in de buitenwijk Homebush. Daar nam ze een kijkje bij diverse tentoonstellingen.

De prinses begon zaterdag aan haar driedaagse bezoek aan Australië. Ze was onder meer aanwezig bij de opening van de Royal Easter Show in Sydney, een jaarlijks evenement in de twee weken rond Pasen waarbij Australische tradities worden gevierd.

Maandag, op de ochtend van haar vertrek uit Australië, bezocht de dochter van koningin Elizabeth nog de Holsworthy Barracks, een kazerne van het Australische leger in Sydney. Daar sprak de prinses onder anderen met soldaten en officieren, bekeek ze de kazerne en sprak voor haar vertrek nog het publiek toe. Anne vloog vervolgens door naar Papoea-Nieuw-Guinea.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--