Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Annemarie klaar voor nieuwe uitdaging

3 juni 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Annemarie is klaar voor een nieuwe uitdaging! Ze heeft haar baan als politiek redacteur op de Haagse redactie van de NOS opgezegd. "Vrijdag was mijn laatste werkdag", aldus de echtgenote van prins Carlos de Bourbon de Parme.

Annemarie heeft het aanbod aangenomen partner te worden bij het internationaal adviesbureau Ward Howell. Daar gaat ze bedrijven op verschillende terreinen helpen met het ontwikkelen van een langetermijnstrategie, waarbij speciaal aandacht wordt gegeven aan het inzetten van meer vrouwen, culturele diversiteit en inclusiviteit.

De prinses vertelde afgelopen weekend dat ze haar werk als journaliste voor gezien houdt. "Ik heb de politiek van alle kanten meegemaakt. Ik heb politiek en ook journalistiek zien veranderen en ik ben zelf natuurlijk ook veranderd. Anderhalf jaar geleden, toen ik veertig werd, heb ik me afgevraagd of ik nog zo door wilde gaan of iets anders moest gaan doen. Toen kwam de aanbieding. Het is interessant om in de private sector aan de slag te gaan. Het is een nieuwe uitdaging."

Prinses Annemarie (41), die in haar werk overigens haar meisjesnaam Annemarie Gualthérie van Weezel gebruikt, heeft de volle steun van echtgenoot Carlos. "Ik ben trots op haar, dat ze dit aan durft." En grappend: "Eindelijk kunnen we straks over iets anders praten dan politiek."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--