Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrice bevallen van een dochter

20 september 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrice is zaterdag bevallen van een dochter, meldt het Britse koningshuis maandag. Het is het eerste kindje voor de kleindochter van koningin Elizabeth en haar man Edoardo Mapelli Mozzi.

Het meisje is geboren om 23.42 uur in het Chelsea and Westminster-ziekenhuis in Londen. De naam van de baby is nog niet bekendgemaakt. Met de ouders en met het meisje, dat zo'n 2780 gram weegt, gaat alles goed. De kersverse ouders kunnen niet wachten om het meisje aan haar grote broer Christopher Woolf, de 5-jarige zoon van Edoardo uit een eerdere relatie, voor te stellen.

De ouders van Beatrice, prins Andrew en Sarah Ferguson, en haar oma Elizabeth zijn "enorm blij" met het nieuws. De familie bedankt alle medewerkers van het ziekenhuis waar Beatrice is bevallen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Eugenie houdt nu al veel van haar kersverse nichtje. De Britse prinses heeft de pasgeboren dochter van haar oudere zus Beatrice nog niet gezien, maar ze schrijft maandag op Instagram dat de foto's veelbelovend zijn.

Eerder op maandag werd bekend dat prinses Beatrice en haar man Edoardo Mapelli Mozzi hun eerste kind afgelopen zaterdag hebben verwelkomd. Tante Eugenie kan "niet wachten om haar te ontmoeten", schrijft ze.

Ook vindt de prinses het leuk dat haar nichtje kan gaan spelen met haar eigen zoontje August, die in februari werd geboren. "Het gaat zo leuk worden om onze kinderen samen te zien opgroeien."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--