Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix begint haar dag op Curaçao met wandelstokken

27 november 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft zaterdagochtend met haar wandelstokken een mangrovepark in Willemstad bezocht. Daar kreeg ze onder meer uitleg over de rol van mangroven als kraamkamers voor koraalrifvissen.

Beatrix werd ontvangen door onder anderen Charles Cooper, de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning en Paul Stokkermans, de algemeen directeur van Carmabi, een onderzoeksintituut. Ze luisterde onder genot van een drankje naar uitleg over het park.

Tijdens de eerste dag van het werkbezoek aan Curaçao, dat nog tot en met zondag duurt, ging het af en toe niet goed met het handhaven van de twee meter afstand, zoals dat de regel is op het eiland. Tijdens het bezoek aan het mangrovepark werd dat daarom extra streng in acht genomen.

Lees verder onder de foto's.

Prinses_Beatrix_zwaait.jpg

Na de wandeling door het mangrovepark bracht prinses Beatrix een bezoek aan een Blijf-van-mijn-lijfhuis in Willemstad. Het opvanghuis hoopt dat haar aanwezigheid verandering met zich meebrengt voor de toekomst. De vrouwen achter het initiatief, Jeanne Henriquez en Romy Kibbelaar, vinden dat er vanuit de politiek op het eiland Curaçao nog te weinig aandacht is voor de noodzaak van een opvanghuis voor vrouwen in nood.

Nihaila House, zoals de organisatie heet, is vernoemd naar Nihaila Jeandor-Grigorie, die in 2011 werd vermoord door haar man. Vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van (huiselijk) geweld kunnen daar een veilige plek vinden en worden begeleid door de organisatie Aliansa, een non-profitsamenwerkingsverband van 27 organisaties en instellingen op Curaçao die hen helpt hun toekomst weer op te bouwen.

Het Nihaila House is sinds december vorig jaar geopend. Tijdens haar bezoek sprak Beatrix met slachtoffers, medewerkers en vrijwilligers. Bij dat gesprek mochten vanwege privacyredenen geen media aanwezig zijn. Na afloop kwam een groep kinderen van een nabijgelegen basisschool haar spontaan uitzwaaien. "Bye bye", riep ze al zwaaiend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--