Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix bezoekt symposium van interreligieus netwerk

30 januari 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix was maandagavond aanwezig bij een symposium van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden. De bijeenkomst stond in het teken van omzien naar elkaar in polariserende tijden.

Tijdens de bijeenkomst in Utrecht sprak Hans Boutellier, bijzonder hoogleraar Polarisatie en Veerkracht, over de dynamiek van polarisatie. Hierbij sprak de professor over de invloed die religies en levensbeschouwingen kunnen hebben op de samenleving. Volgens Boutellier kunnen "levensbeschouwingen tegenstellingen verzachten als ze in gesprek met elkaar het gemeenschappelijke belang van de rechtstaat erkennen." 

In gesprek met religieuze leiders en jongeren

De religieuze en levensbeschouwelijke tradities die deel uitmaken van In Vrijheid Verbonden presenteerden later op de avond enkele artistieke bijdragen. Prinses Beatrix ging na afloop van de bijeenkomst in gesprek met religieuze leiders en betrokken jongeren.

Vorig jaar kon prinses Beatrix niet aanwezig zijn bij het symposium. De prinses was in Griekenland voor de uitvaart van de Griekse koning Constantijn II.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--