Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix bij onthulling oorlogsraam Laurenskerk

10 september 2021 · Leestijd 1 min

Prinses Beatrix was vrijdagochtend in Rotterdam aanwezig bij de onthulling van het gebrandschilderde raam 'Vrede & Verzoening' in de Laurenskerk. Ze werd daar ontvangen door onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb en de Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Het onthulde raam herdenkt de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog op de steden Rotterdam, Coventry en Dresden. De oud-vorstin sprak met voorzitter Wubbo Tempel van de Laurenskerk en kunstenaar Janneke Viegers over het maakproces van het gebrandschilderde raam.

Lees verder onder de foto's.

Prinses_Beatrix_bezoek_Laurenskerk_Rotterdam.jpg

Tijdens de ceremonie ontving prinses Beatrix het eerste exemplaar van het boek 'De ramen van de Laurenskerk'. De Sint-Laurenskerk is het oudste monumentale gebouw van Rotterdam en raakte door het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. De restauratie ervan staat symbool voor de wederopbouw na de oorlog.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--