Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix deelt liefde voor papegaaien en flamingo’s met schoolklas

26 november 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix kon haar liefde voor papegaaien vrijdagochtend op Curaçao uitgebreid delen tijdens een lesje over natuurbehoud met kinderen uit een groep 8-klas. Tijdens de les kwamen een papegaai en een flamingo, Bob, op bezoek.

"Ik heb ook een papegaai, met een grijze en rode staart. Maar die kan niet op mijn schouder dan bijt ‘ie in mijn oor", zei de 83-jarige prinses bij aankomst bij onderzoeksinstituut Carmabi, waar onderzoek wordt gedaan naar de biodiversiteit op het eiland.

Na de les, waarbij vooral werd ingegaan op wat kinderen kunnen doen voor de natuur en flamingo’s in het bijzonder, vroeg de prinses zich nog af hoe je weet of een flamingo een mannetje of een vrouwtje is. Daarna vertelde zij ook over haar eigen papegaai, Lingo. Hoe oud die is, weet ze niet precies, maar ze kreeg ‘m twintig jaar geleden. "Het blijft gokken", zei ze.

Lees verder onder de foto's.

Samen met de kinderen mocht Beatrix na afloop van de les helpen bij het uitzetten van flamingo Oscar. De flamingo, die hersteld is na verwondingen en nu de natuur weer in mocht, werd vernoemd naar één van de kinderen die het dier hielp toen het gewond raakte.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--