Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix gaat niet meer op reis

13 maart 2020 · Leestijd 2 min

De receptie die prinses Beatrix dinsdag met de hertog en hertogin van Gloucester in Londen zou bijwonen, is afgelast. Het bestuur van de Anglo-Netherlands Society in Londen heeft de receptie ter ere van het 100-jarig bestaan uitgesteld.

"We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen, maar het past binnen het overheidsbeleid met betrekking tot COVID-19", vermeldt de website van de vereniging die leden van Engelse en Nederlandse afkomst samenbrengt.

De receptie zou plaatsvinden in de State Apartments van Kensington Palace, oorspronkelijk gebouwd en bewoond door koning Willem III, de Nederlandse stadhouder Willem III, en zijn vrouw Mary. "We hebben contact gehad met de hofhouding van Kensington Palace en met de Nederlandse ambassadeur over onze beslissing. Onze excuses voor het ongemak, maar we vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de reden van het besluit."

Er zijn meer bijeenkomsten afgelast waar leden van het Koninklijk Huis bij aanwezig zouden zijn. Dat geldt onder meer voor de opening van de tentoonstelling Koninklijk Blauw, die prinses Beatrix op vrijdagmiddag 20 maart in het Kunstmuseum Den Haag zou verrichten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--