Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix heeft zich verstapt en loopt tijdelijk met wandelstok

2 juni 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft zich verstapt en loopt daarom tijdelijk met een wandelstok. Vanmiddag verscheen de prinses met de stok bij het Van Gogh Museum in Amsterdam, dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert.

De prinses zei dat ze sinds donderdag zo loopt, maar leek tijdens het bezoek weinig moeite te hebben met wandelen. Het is niet de eerste keer dat de 85-jarige prinses deze wandelstok gebruikt. Ze werd in 2016 ook al eens gezien met deze stok met tulpen van het hippe wandelstokkenmerk Ninee. 

Zonnebloem

Beatrix kreeg bij de jubileumviering in het Van Gogh Museum een zonnebloem. Haar moeder, koningin Juliana, nam vijftig jaar geleden bij de opening van het museum ook een zonnebloem in ontvangst.

Lees verder onder de foto's.

Beatrixi Van Gogh zonnebloem
Prinses Beatrix krijgt een zonnebloem van Janne Heling, de voorzitter van de Vincent van Gogh Stichting. Rechts op de foto: Emilie Gordenker, directeur van het Van Gogh Museum.
Beatrix Van Gogh wandelstok

Het is een verwijzing naar het beroemde schilderij 'Zonnebloemen' van Vincent van Gogh. Het cadeautje symboliseert de betrokkenheid van de koninklijke familie bij het museum en de waarde die de familie hecht aan het werk van de kunstenaar. De prinses kreeg in het museum ook een rondleiding door de jubileumtentoonstelling Van Gogh in Auvers.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--