Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

28 mei 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft dinsdagochtend de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. Het feestelijk gebeuren vond plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan maximaal vijf personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 nam zijn dochter Beatrix deze taak over.

Albert Goudbeek uit Dalfsen krijgt de Zilveren Anjer voor zijn grote inzet voor de cultuurhistorie, archeologie, cartografie en natuur van Dalfsen en omgeving. Met de mede door hem in 1988 opgerichte Historische Kring Dalfsen speelt hij hierin een belangrijke rol.

Paul Sapens uit Moergestel wordt geëerd vanwege zijn vele en diverse culturele initiatieven in Noord-Brabant. Zo schreef de journalist meer dan honderd boeken over de volkscultuur en tradities als carnaval, kermis en trappistenbier.

Het echtpaar Herman en Cora Labberté-Hoedemaker uit Glimmen wordt bekroond voor hun inzet voor studenten beeldende kunst en muziek in voornamelijk Noord-Nederland. Met hun eigen stichting ondersteunen ze studenten met onder meer beurzen, prijzen en de aanschaf van instrumenten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--