Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix viert 111-jarig jubileumfeest in Woudrichem

14 mei 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix is zaterdag in het pittoreske vestingstadje Woudrichem. In de Sint-Martinuskerk viert ze het 111-jarig jubileum van de Erfgoedvereniging Heemschut mee. De oud-vorstin is beschermvrouwe van de vereniging.

De Erfgoedvereniging Heemschut zet zich al sinds 1911 in voor het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dat doet de vereniging onder meer door middel van het houden van commissies op provinciaal niveau en het organiseren van werkgroepen met bepaalde thema's. De vrijwilligers en de ruim vijfduizend leden van de vereniging helpen hieraan bij.

Tijdens de jubileumbijeenkomst wordt er stilgestaan bij het werk dat de vereniging in het verleden heeft verricht en in de toekomst nog hoopt uit te voeren. Ook wordt er ingegaan op de samenwerking van particulieren en de overheid bij het behoud van cultureel erfgoed. Aan het einde van de bijeenkomst wordt ook de Ton Kootpenning nog uitgereikt. Deze is bedoeld voor mensen die zich hebben ingezet voor het behoud en de bescherming van monumenten in Nederland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--