Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Benedikte komt met een primeur

16 september 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Benedikte, de zus van koningin Margrethe van Denemarken, heeft woensdag tijdens een persmoment op Paleis Amalienborg een primeur gedeeld: er wordt volgend jaar een unieke balletvoorstelling opgevoerd in het koninklijke paleis in hartje Kopenhagen.

Met de speciale voorstelling komt er een eind aan de tweejaarlijkse uitreiking van de Deense Koningin Ingrid Erebeurs. De prijs voor jonge veelbelovende dansers wordt in 2022 voor de tiende en laatste keer uitgereikt. De choreografie en uitvoering van het dansspektakel is in handen van bijna alle oud-winnaars van de prijs.

Prinses Benedikte is erg ingenomen met het initiatief. Maar ze vindt het ook geweldig dat koningin Margrethe vier zalen van Amalienborg ter beschikking stelt. "Dit is wat onze moeder zo graag wilde", aldus de 77-jarige Benedikte. "Het openstellen van de grote zalen voor kunst en cultuur is in de geest van koningin Ingrid."

Lees verder onder de foto's.

Benedikte met haar zussen Margrethe en Anne-Marie en hun moeder Ingrid, maart 2000.
Benedikte met haar zussen Margrethe en Anne-Marie en hun moeder Ingrid, maart 2000.

In maart volgend jaar is het zover. Nadat de laatste beurs, ter waarde van 250.000 Deense kroon (zo'n 33.000 euro) is uitgereikt, barst het dansspektakel los. De voorstelling zal live uitgezonden worden op de Deense tv.

Foto's: Kongehuset.dk / ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--