Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Caroline verliest dierbare vriend Karl Lagerfeld

19 februari 2019 · Leestijd 3 min

Droevig nieuws voor prinses Caroline van Monaco. Haar goede vriend en geliefde modeontwerper Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden.

De Duitse couturier, fotograaf en stylist was steevast een van de aanwezigen op het traditionele Rozenbal in Monte Carlo. Caroline schitterde menigmaal aan zijn zijde op de rode loper van het dansfestijn, een van de hoogtepunten van het jaar in het mondaine Monaco.

Lees verder onder de foto's.

Op verzoek van prinses Caroline verzorgde Karl Lagerfeld vele jaren het thema en de aankleding van het galafeest, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Princess Grace Foundation. De oudste zus van prins Albert is voorzitter van de liefdadigheidsstichting.

De vriendschap tussen Caroline en Karl ging verder dan het jaarlijkse Rozenbal. Door de vele jaren heen hebben ze een hechte band opgebouwd. Regelmatig gingen de twee samen op pad. Zo bezochten ze onder meer de opening van een nieuwe Chanel-winkel in Monaco en zaten ze geregeld op de eerste rij langs de catwalk.

Caroline liet zich graag kleden in de creaties van Lagerfeld. Zelf droeg de modeontwerper in het openbaar altijd een zwart pak, wit overhemd met hoog gesloten boord en donkere zonnebril.

Lees verder onder de foto's.

Het Franse modehuis Chanel, waar Karl Lagerfeld al meer dan 35 jaar het creatieve beleid bepaalde, maakte dinsdag zijn overlijden bekend. De modekoning was al verscheidene weken ziek. Vorige maand ontbrak hij door zijn steeds zwakkere gezondheid voor het eerst in vele jaren bij de Parijse modeweek waar Chanel de nieuwe voorjaars- en zomercollectie presenteerde.

Lagerfeld werd geboren in Hamburg, vermoedelijk op 10 september 1933 maar de exacte datum heeft hij nooit bevestigd, en vestigde zich begin jaren vijftig met zijn moeder in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste naoorlogse couturiers, die tal van grootheden kleedde.

De jonge Lagerfeld viel al snel op als gepassioneerd tekenaar en mode-illustrator. Pierre Balmain huurde hem als eerste in. Daarna werkte hij als stylist voor de Franse modehuizen Jean Patou en Chloé en vervolgens voor het Italiaanse Fendi, waar hij in 1965 artistiek directeur werd. In 1983 werd Lagerfeld verantwoordelijk voor de collecties van Chanel. Daarnaast bracht hij ook onder eigen naam kledinglijnen uit.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--