Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Charlène traint zich suf, maar waarom?

29 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De topsport heeft ze al jaren achter zich gelaten, maar het water blijft prinses Charlène trekken. Vrijdag was de 42-jarige prinses voor de kust van Calvi, een plaats aan de noordwestkust van het Franse eiland Corsica, hard aan het trainen op haar zeefiets.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Met dit vervoermiddel wil de echtgenote van prins Albert in het weekeinde van 12-13 september over de Middellandse Zee naar het 180 kilometer verder gelegen Monaco fietsen. Prinses Charlène wil met de door haar bedachte 'Calvi-Monaco Water Bike Challenge' aandacht vragen voor zwemvaardigheid, het voorkomen van verdrinken en veiligheid in het water. Dat zijn ook doelen van haar stichting.

Lees verder onder de video.

De prinses, een voormalig olympisch zwemster voor Zuid-Afrika, brengt twee teams bij elkaar die onder de namen 'Serenity' en 'Notorious' de uitdaging met de zeefietsen aangaan. Charlène heeft onder anderen de Franse oud-Olympisch zwemkampioen Yannick Agnel en de Ierse voormalig vechtsporter Conor McGregor weten te strikken.

Een zeefiets of sea bike lijkt eigenlijk op een op twee drijfvlotten of pontons gemonteerde hometrainer. De vlotten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als een surfboard en volgens de fabrikant haalt de zeefiets snelheden van 20 tot 25 kilometer per uur. De teams hebben twee dagen uitgetrokken voor de overtocht.

Lees verder onder de afbeeldingen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Albert heeft zich vrijdag met heel andere zaken beziggehouden. Hij nam officieel afscheid van Serge Telle (65), sinds 2016 de minister van staat - een soort premier van het vorstendom. Albert dankte Serge Telle voor zijn loyaliteit en werk ten behoeve van Monaco. De bijeenkomst in het prinselijk paleis werd ook bijgewoond door leden van de regering. 

De minister van staat vertegenwoordigt de prins waar nodig en treedt vaak ook op als minister van Buitenlandse Zaken in het vijfkoppige kabinet van Monaco. De vorst van Monaco heeft zelf het privilege om het hoofd van de regering aan te wijzen. Verkiezingen komen daar niet aan te pas.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--