Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Delphine doet mee aan Dancing With The Stars

9 november 2021 · Leestijd 3 min

Prinses Delphine doet mee aan de Vlaamse versie van Dancing With The Stars, dat meldt de Belgische televisiezender Play4. Samen met een professionele danser vormt ze een duo en zal ze de strijd aangaan met andere Belgische sterren in de danswedstrijd.

Met dansen heeft de nieuwbakken Belgische prinses nog maar weinig ervaring. "Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles." Ze kijkt ernaar uit om samen met haar danspartner en andere professionals "stapje voor stapje een waardige danser" te worden.

Door deel te nemen aan Dancing With The Stars wil Delphine aandacht vragen voor stichting Make-A-Wish, die zich inzet om dromen van zieke kinderen te verwezenlijken. "Ik ben mij ervan bewust dat dit avontuur een fysieke en mentale uitputtingsslag zal worden, maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden", aldus de 53-jarige prinses.

Gemiste trainingen

Vorige week heeft Delphine een groot deel van de trainingen voor het tv-programma moeten missen, omdat ze besmet was geraakt met Covid-19. Ze is inmiddels hersteld, maar voelt zich nog altijd uitgeput. "De ziekte heeft me echt verrast. Afgelopen zomer werd ik twee keer gevaccineerd", zei de 53-jarige Delphine in een vraaggesprek met diverse Belgische media dat dinsdag is gepubliceerd. Het virus had haar naar eigen zeggen "flink te pakken".

Door de besmetting verloor de halfzus van koning Filip heel wat tijd die was ingeruimd om te trainen. "Ondertussen heb ik al 36 uren aan danstraining verspeeld. Daardoor hink ik nu wel een beetje achterop, maar ik gooi de handdoek zeker niet in de ring. Integendeel."

Minder blij

Koning Filip is niet zo gelukkig met de deelname van zijn halfzus aan het tv-programma. Welingelichte bronnen aan het Belgische hof zeggen dat de vorst "not amused" is met de dansactiviteiten van Delphine, meldt royaltywatcher Wim Dehandschutter van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Filip zou met name geen fan zijn van het lichtzinnige karakter van het dansprogramma, weten de insiders aan het hof. "Daar wordt geoordeeld dat de frivoliteit van een amusementsprogramma niet past bij een lid van de koninklijke familie. Die moet zich koninklijk en waardig gedragen", schrijft Dehandschutter. De koning zou ook veel waarde hechten aan de traditie waarop een monarchie is gebouwd. "Vergankelijke populariteit, uitgedrukt in vluchtige televotingstemmen" passen daar niet bij.

De uitzendingen zijn dit najaar nog te zien.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--