Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Delphine maakt debuut op Belgische feestdag

21 juli 2021 · Leestijd 2 min

De nieuwbakken Belgische prinses Delphine heeft voor het eerst haar opwachting gemaakt op de koningsdag van België. De buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II verscheen met de koninklijke familie op de Belgische nationale feestdag. Ze werd vorig jaar na een lange juridische strijd als prinses erkend.

België viert zijn nationale feestdag steevast met een defilé in de hoofdstad Brussel. Dat wordt afgenomen door koning Filip, Delphines halfbroer. De ceremonie is dit jaar een stuk kaler en soberder dan anders. Het leger en andere diensten hebben nog de handen vol in het door overstromingen zwaar getroffen Wallonië.

Wel marcheerde kroonprinses Elisabeth langs de koninklijke tribune met haar ouders en andere familie. Ze volgde afgelopen jaar een militaire opleiding.

Elisabeths tante Claire, de echtgenote van prins Laurent, ontbrak. Belgische media melden dat de twee mogelijk afstevenen op een scheiding.

Jurk met verborgen boodschap

De halfzus van koning Filip heeft een bijzondere outfit gekozen: een jurk en hoed van het door Afrikaanse mode beïnvloede Belgische merk Erratum Fashion. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Delphine zou met haar keuze woensdag een statement willen maken. De Guineese ontwerpster Siré Kaba achter Erratum Fashion wil met haar label "de fouten uit het koloniale verleden van België herstellen" en stereotypen over Afrika bestrijden. Zelf streed Delphine jarenlang om erkenning van haar vader koning Albert. Eind vorig jaar gebeurde dit eindelijk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--