Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Diana is inspiratiebron voor William

13 februari 2019 · Leestijd 2 min

Prins William, de hertog van Cambridge, is beschermheer van de daklozenorganisatie The Passage geworden. The Passage zet zich al jaren in voor daklozen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de oprichting in 1980 heeft The Passage 130.000 mensen geholpen met opvang, preventieprojecten en huisvesting.

William bezocht The Passage voor het eerst als kind in 1993 met zijn moeder Diana en heeft de afgelopen 25 jaar aan verschillende locaties een bezoek gebracht.

Lees verder onder de Tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"De bezoeken die ik als kind aan deze plek heb afgelegd, hebben een diepe en blijvende indruk op mij achtergelaten - over hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat iedereen in onze samenleving, vooral de armsten, met respect, waardigheid en vriendelijkheid wordt behandeld en de kans krijgt om zijn potentieel in het leven te ontplooien."

De hertog is al lange tijd actief bij organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van dakloosheid. Sinds 2005 is William ook de beschermheer van Centrepoint, dat zich inzet voor dakloze jongeren.

Mick Clarke, directeur van The Passage: "Tijdens zijn bezoeken is het heel duidelijk geweest dat hij zich grote zorgen maakt om de daklozen. Het is een enorme eer dat hij onze Royal Patron wil worden."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--