Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Elisabeth bezoekt Belgisch dorp carnavalsdrama

21 maart 2022 · Leestijd 2 min

Koning Filip heeft samen met zijn oudste dochter Elisabeth een bezoek gebracht aan de hulpverleners en slachtoffers van het carnavalsdrama in Strépy. In het Belgische dorp vielen zondag zes doden doordat een auto inreed op een groep carnavalsvierders.

De Belgische premier Alexander De Croo en enkele ministers waren mee met Filip en Elisabeth. Momenteel verkeren nog tien mensen in levensgevaar.

De aanrijding was in de nacht van zaterdag op zondag in Strépy-Bracquegnies, een dorp in Wallonië. De bestuurder van de rampwagen was met zijn neef op weg naar huis na een bezoek aan een feest. Er wordt nog onderzocht of zij onder invloed waren van drank of drugs. Volgens mediaberichten was een eerste test positief. De twee, allebei begin 30, zijn aangehouden op verdenking van doodslag.

De 20-jarige kroonprinses Elisabeth studeert aan de Engelse universiteit Oxford, maar is momenteel in België. Het Belgische koninklijk huis liet bij de start van haar studie al weten dat Elisabeth betrokken zou blijven bij koninklijke activiteiten.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--