Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Elisabeth gespot in militair uniform

16 september 2020 · Leestijd 2 min

Het Belgische koningshuis heeft op twitter foto's gedeeld van een marcherende hertogin van Brabant in uniform met geweer. Elisabeth is deze zomer begonnen bij de koninklijk militaire academie.

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde en haar medestudenten startten op 2 september met de militaire initiatiefase in het Kamp Elsenborn te Bütgenbach. Het is een belangrijk onderdeel van het eerste jaar van haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de koninklijk militaire academie in Brussel. 

Lees verder onder de foto's.

Vorig jaar haalde Elisabeth haar middelbare school diploma in Wales. Daarna besloot ze naar de KMS te gaan. De begeleider van de eerstejaars laat weten dat Elisabeth op de school de achternaam 'van België' gebruikt omdat ze in een Nederlandstalig peleton zit. Haar medeleerlingen zouden haar goed geïntegreerd hebben en niemand zou doorhebben dat er een prinses in het peleton zit. "Het is voor ons een eer om haar bij ons te hebben, maar we behandelen haar gewoon zoals elke andere leerling", aldus de begeleider. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer weten over opvoeden & gezin? Ga naar eo.nl/opvoeden

Bron: @MonarchieBe / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--