Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Elisabeth start met nieuwe opleiding

1 september 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische prinses Elisabeth is maandag begonnen met haar opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde zal er een jaar lang in het Nederlands Sociale en Militaire Wetenschappen volgen. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de familie voort.

De 18-jarige Elisabeth hoeft de komende weken nog niet de schoolbanken in Brussel in. Haar studie begint met een initiatiekamp van vier weken op de kazerne in Elsenborn. Daar krijgt ze na afloop haar blauwe muts, meldt Belga. Begin oktober volgt de openingsceremonie van de KMS, met een defilé bij het Jubelpark in Brussel.

Het prestigieuze militaire opleidingsinstituut werd in 1834 opgericht door de eerste koning der Belgen, Leopold I. Onder anderen de koningen Albert I, Leopold III en Filip studeerden er, evenals regent Karel, prins Laurent en Elisabeths neef prins Amedeo.

Elisabeth is de eerste prinses die er les zal volgen. De afgelopen twee jaar studeerde ze aan het United World College Atlantic, de voormalige school van koning Willem-Alexander, in Wales.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--