Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Elisabeth viert 18e verjaardag met uniek feest

21 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Elisabeth, de oudste dochter van het Belgische koningspaar, wordt vrijdag achttien jaar. Een bijzondere dag en mijlpaal in haar leven, want als troonopvolgster kan ze vanaf dan - in theorie - de troon bestijgen.

De achttiende verjaardag van prinses Elisabeh wordt groots gevierd op het Koninklijk Paleis in Brussel. Zo houdt haar vader, koning Filip, een toespraak en zijn er optredens van Songfestivalzangeres Blanche en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.

In de Troonzaal zullen behalve familie, vrienden, politici en hoogwaardigheidsbekleders ook tachtig jongeren aanwezig zijn die net als Elisabeth dit jaar achttien jaar worden.

Beleef het feest mee!

De feestelijke ceremonie is vanaf 11:00 uur rechtstreeks te volgen via de Belgische tv-zender VRT. Dat is best bijzonder, want normaal gesproken gebeurt dit alleen bij huwelijken en begrafenissen van leden van het Belgische Koninklijk Huis. De laatste keer was de uitvaart van koningin Fabiola in december 2014.

Postzegel

Elisabeth kreeg voor haar verjaardag al een eigen postzegel, die maandag wordt uitgegeven. De foto op de zegel is genomen door koning Filip. Hij portretteerde zijn dochter in de tuin van het kasteel van Laken.

Bron: ANP / Foto's: @MonarchieBe

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--