Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Irene roept op: "Doe mee en plant een boom!"

6 maart 2021 · Leestijd 3 min

We zijn als mensen verantwoordelijk voor het leven op aarde, en daarom moeten we bewuste keuzes maken. Dat vertelde prinses Irene in een online gesprek naar aanleiding van de campagne Nederland Plant Bomen. Daarnaast doet de prinses een mooie oproep die daar alles mee te maken heeft.

Door de huidige coronacrisis zijn mensen zich al veel bewuster geworden van de natuur, ziet de prinses. "We zijn massaal naar buiten gegaan en hebben gemerkt hoe belangrijk dat is. Om te lopen langs de zee, in de velden, de bossen, op de hei, en hoe goed dit is voor je mentale en fysieke evenwicht. Ik hoop dat mensen werkelijk contact hebben gevoeld met de natuur en zien wat dat doet."

Bewust leven

Daarnaast hoopt prinses Irene dat deze ervaringen mensen helpen om anders te gaan leven. "Je hebt een keuze: hoe bewust leef je, en hoe bewust wil je leven? Zoals het was voor corona, kan het niet meer. We kunnen niet zomaar elke vakantie gaan vliegen, of elke dag vlees eten. Dat zijn concrete dingen waar je over moet nadenken en waar je verschil in kan maken. Ieder mens kan dat. We zijn de co-creatoren van de toekomst. En dat kan soms best een uitdaging zijn."

Ja, ik wil ook een boom planten!
Wat zou het mooi zijn als we met z'n allen een bos zouden kunnen creëren

Het is dan ook van belang dat je je als mens verantwoordelijk voelt voor de wereld waarin je leeft, zeker omdat er naast de coronacrisis ook een klimaatcrisis is. "Wij mensen zijn de bepalende factor voor de toekomst van het leven op aarde, en totaal afhankelijk van de natuur. Hoe minder natuur er is, hoe schraler en moeilijker ons leven wordt. Wij zijn verantwoordelijk voor het leven op aarde nu. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we nadenken hoe we dat inrichten."

Adopteer een boom

Bomen zijn onmisbaar voor het evenwicht in de natuur, vindt prinses Irene. Daarom roept zij op om mee te doen aan de campagne Nederland Plant Bomen. "Alles is met alles verbonden in de natuur en de mensen zijn daar onderdeel van. Iedere soort heeft zijn eigen rol daarin. De bomen zijn van groot belang voor het evenwicht in die verbinding voor ons mensen en de dieren."

Bekijk hier het hele statement van prinses Irene. Extra leuk is dat onder de donateurs een aantal Blauw Bloed-Doppers verloot worden! 

Doe mee en plant een boom!
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--