Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Kako gaat op traditioneel verjaardagsbezoek

30 december 2019 · Leestijd 1 min

De Japanse prinses Kako heeft zondag haar 25e verjaardag op voor het keizershuis gebruikelijke wijze gevierd. Dat wil zeggen dat ze opgedirkt op verjaardagsbezoek ging bij zowel haar oom en tante keizer Naruhito en keizerin Masako als bij haar grootouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko.

Zo'n traditionele visite is een formele aangelegenheid, waarbij de jarige in een hofauto en onder escorte naar het Keizerlijk Paleis of de keizerlijke residentie wordt gereden. Japanse media staan klaar om een glimp op te vangen van de jarige, die doorgaans het autoraam omlaag draait om beter zichtbaar te zijn tijdens het voorbijrijden.

Verrassing

Prinses Kako, jongste dochter van kroonprins Fumihito (of Akishino, in Japan worden beide namen door elkaar gebruikt) was zondag geen uitzondering, maar ze had voor de wachtenden een verrassing in petto. Ze ging namelijk niet alleen naar haar opa en oma: broertje prins Hisahito (13), eveneens speciaal aangekleed voor de bijzondere gelegenheid, vergezelde haar bij het uitstapje. Hisahito is na zijn vader derde in de lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--