Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Kako sluit studietijd af met bijzonder ritueel

25 maart 2019 · Leestijd 2 min

De Japanse prinses Kako (24) heeft maandag een bezoek gebracht aan de keizerlijke begraafplaats Musashi in Tokio. Ze ging daar naar de mausolea van haar overgrootouders, keizer Hirohito en keizerin Nagako. Ze bezocht hun laatste rustplaats om aan hen te vertellen dat ze vorige week is afgestudeerd aan de International Christian University.

Zulke communicatie met de overledenen behoort tot de vaste gebruiken van de keizerlijke familie. Haar jongere broertje prins Hisahito (12) ging onlangs ook naar de heiligdommen in de tuin van het keizerlijk paleis, om te melden dat hij van de basisschool af was en binnenkort zou beginnen op de middelbare school.

Dromen

Prinses Kako gaat zich de komende jaren wijden aan haar officiële taken voor de keizerlijke familie. Dat antwoordde ze schriftelijk op vooraf ingediende vragen van Japanse media. De kleindochter van keizer Akihito poseerde vrijdag even voor de pers voorafgaand aan de afstudeerceremonie.

De prinses zei haar oom Naruhito, die op 1 mei keizer wordt, bij zijn werkzaamheden te zullen ondersteunen. "Het gaat niet om wat ik wil doen, maar om het voldoen aan de officiële taken die aan mij zijn gesteld", zei ze. "Ik heb wel dromen, maar ik zou ze graag voor mezelf houden."

Kako begon in 2013 haar studie aan de Gakushuin universiteit en stapte twee jaar later over naar ICU, waar ze psychologie studeerde. Tussendoor ging ze ook nog negen maanden naar de universiteit van Leeds. "Ik ben heel dankbaar voor de kansen die heb ik gehad om te studeren”, aldus de prinses.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--